Achtergrond en historie

TENNISVERENIGING RIVIERENBUURT

Op 1 januari 2012 werd er een nieuwe tennisvereniging actief op het Winterdijkplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt: TVR
Deze vereniging werd opgericht voor en door de tennissers die onder de vlag van korfbalvereniging Triaz al jaren met veel plezier gebruik maakten van deze prachtige locatie.

Geschiedenis.

Op het plein waren vroeger de korfbalvelden van SVK/Groen Wit.
In 2001 fuseerde deze vereniging met twee andere korfbalverenigingen in Zuideramstel, Luto en BFC, en ging verder onder de nieuwe naam Triaz.
De hoofdvestiging van Triaz kwam op de Van Heenvlietlaan in Buitenveldert en er werden gravelbanen aangelegd op het Winterdijkplein.
Na verloop van tijd kwam er met behulp van de gemeente en vele actieve tenniscommissies een nieuw clubhuis en werden de oude gravelbanen vervangen door de huidige Kushion Kourt-banen.
Triaz slaagde zeker in zijn streven om op een laagdrempelige en betaalbare manier tennis aan te bieden in de buurt en een fijne ontmoetingsplek te creëren voor de sporters en buurtbewoners. Een streven dat TVR nog altijd voortzet.

Heden.

Door de groei in aantal leden werd het tijd om een zelfstandige vereniging te worden. Met een eigen bestuur en uiteraard stemrecht voor de leden. Zo kunnen we de belangen van de tennissers nog beter behartigen.

De leden van het bestuur zijn:
Voorzitter: Dominique Koot
Penningmeester: Jan Willem Boon
Secretaris: Renate Bergsma
Bestuurslid: Maarten van Berckel
Bestuurslid: Gilbert Koskamp

Op 19 juni 2012 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: de vierde baan werd aangelegd. Dankzij goed overleg en de geweldige inzet van het stadsdeel werd het grasveldje achter baan 3 omgetoverd in een prachtige Kushion Kourt baan.
Dit was zeker goed nieuws voor de vele aspirant-leden die al geruime tijd op de wachtlijst stonden, maar het creëerde ook meer ruimte voor de leden die graag hun niveau willen verbeteren. Op de vierde baan wordt vrijwel de gehele week les gegeven door Tennisschool Firstpoint. (Zie onder kopje Tennislessen).
Eind augustus 2013 kwam er ook een extra lichtmast bij, zodat wij sindsdien ten volle gebruik kunnen maken van deze vierde baan.

Kushion Kourt banen

 

 

 

 

 

 

 

De TVR-kantine kon wel een opknapbeurt gebruiken. Er is dan ook een plan gemaakt om de kantine zowel binnen als buiten op te frissen. Het eerste belangrijke onderdeel van deze geplande herinrichting was een prachtige luifel die niet niet alleen zonwerend is, maar ook bij wat regenachtig weer het terras gezellig houdt.

luifel

 

 

 

 

 

 

Inmiddels is de nieuwe kantine een feit (zie verder onder kopje Vernieuwde Kantine). In 2015 werd na een briljante voorzet van voormalig bestuurslid Floris van der Kleij, de bal ver in de rechterbovenhoek van het goal geschopt door bestuurslid Gilbert Koskamp met hulp van zijn architectenbureau

Ssse | OvO associates, architects

Ook was de gemeente behulpzaam in het verplaatsen van de tafeltennistafel (staat nu bij het Krajiecek-veldje) zodat de terrasgasten niet langer gehinderd werden door overvliegende (voet)ballen.

tennistafel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar de leden allemaal blij van werden is het nieuwe online reserveringssysteem. Iedereen kan eenvoudig zelf zien of er nog banen beschikbaar zijn en direct reserveren.

reserveren

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij kunnen gelukkig nog steeds rekenen op onze twee vaste medewerkers, Dragan Bijelic en Peter Uitzinger. Maar daarnaast hebben wij de inzet van onze leden hard nodig. Elke vrijdagavond en op de zondagen wordt de kantine opengehouden door vrijwilligers en ook op toernooidagen en feestavonden kunnen wij altijd hulp gebruiken!

Wil je je opgeven om een kantinedienst op je te nemen? Neem dan contact met ons op via info@tennisrivierenbuurt.nl of kom langs in de kantine!

 

 

 

 

 

 

 

(c) TVR Amsterdam